FAQ Teh sanna Alsunnah

Tehsanna alsunnah adalah salah Satu  Obat Herbal yang paling banyak dicari ,karena khasiat teh sanna sudah terbukti.sangat banyak khasiatnya dan terbukti manjur.

Rasulullah S.A.W bersabda “Sanna dan Sanut baik untuk kalian kerana mengandungi ubat segala penyakit kecuali mati”(HR ibnu Majah)
faq teh sanna al sunnahInilah 7 Hal yang sering dipertanyakan oleh masyarakat bila akan mengonsumsi teh sanna alsunnah

1    Bila diminum dg suplemen lain boleh ga?
Boleh, kerana fungsi teh sanna al-sunnah ialah mencuci usus. Apabila usus sudah dibersihkan, suplemen atau obat lain yang dimakan akan diserap dengan lebih baik.

 2    Bila saya minum teh sanna al-sunnah, apa reaksinya sist?
Teh sanna al-sunnah akan membersihkan usus kamu dan setelah 8 hingga 12 jam (tergantung ukuran
tiap2 org) kamu akan merasa ingin ke toilet. Kamu akan mengeluarkan kotoran yang telah melekat lama di usus. Setelah seminggu minum teh sanna al-sunnah,usus insyaAllah akan bersih dan boleh diminum dua hari sekali. Bagi yang beratnya berlebih perlu teruskan setiap hari sehingga tercapai berat badan yang diinginkan.

3    Apa Efek samping Bila mengonsumsi Teh sanna?
Teh sanna al-sunnah 100% dari daun teh sanna dan tidak mengandung bahan campuran yang
lain. Tidak ada efek samping yang diketahui dan penggunaannya telah diluluskan oleh US Pharmaceuticals dan National Institute of Health US.Walau bagaimanapun pihak kami sedang berusaha untuk mendapatkan kelulusan Kementerian Kesehatan Malaysia.Dan untuk di Indonesia kita sudah HALAL MUI.

4    Apakah Bisa buat kurusin badan dan kempiskankan perut buncit?faq teh sanna alsunnah
Bila minum teh sanna al-sunnah, rasa lapar akan berkurang. Jadi porsi makan kamu jg berkurang. Makan sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang. Insya Allah perut buncit akan hilang dan berat badan akan turun. Untuk berat badan yg berlebih, usahakan minum segelas pagi dan sore.

5    Bagaimana teh sanna al-sunnah dapat mengurangkan penyakit kencing manis?
Teh sanna al-sunnah akan mencuci usus dan keluarkan bahan yang tidak perlu didalam perut. Penting bagi usus kita bersih kerana bila bersih, makanan yang kita makan akan dicerna dengan baik. Oleh itu, organ organ lain dalam badan akan kurang beban kerja dan dapat menjalankan tugas membersih darah dengan sempurna. Apabila darah bersih banyak penyakit dapat dielakkan,termasuk kencing manis,jantung,pusingan haid,dan lain sebagainya.

6.   Bagaimana teh sanna al-sunnah dapat membantu kehamilan?
Bila usus kita bersih dan lembut, ia tidak menekan rahim dan kedudukan rahim akan berada pada kedudukan yang betul. Banyak faktor lain yang terlibat dalam usaha untuk hamil dan ini salah satu faktor. Insya Allah..

7.   Bolehkah ibu mengandung dan ibu yang menyusui minum teh sanna al-sunnah?
-Ibu mengandung tidak boleh
-Ibu menyusui boleh
-Kanak-kanak bawah 12 tahun tidak boleh

-Orang tua berumur 70 tahun ke atas tidak dianjurkan..


0 Response to " FAQ Teh sanna Alsunnah"

Posting Komentar